4 gode råd til lejere

Fup og falske annoncer

Vær kritisk, hvis noget er for godt til at være sandt – så er det for godt til at være sandt. Betal aldrig penge før du har set lejligheden, og få en kvittering på de penge du overfører.

Værelser/delelejligheder

Hvis du flytter ind i en lejlighed, hvor det kun er din bofælle og ikke dig, der står på lejekontrakten, så har du usikre lejeforhold. Hvis et skænderi ender med, at din ven smider dig ud, har du kun en måneds varsel til at flytte. Hvis både du og din bofælle skriver under på lejekontrakten, kan du få problemer, når du flytter. For hvis udlejeren ikke vil slette dig fra lejekontrakten, så hæfter du for eventuelle skader, der bliver påført lejligheden indtil din bofælle også flytter.

Fejl og mangler inden 14 dage

Tjek alt igennem i forhold til ny istandsættelse ved fraflytning. Af sikkerhedsmæssige årsager, send rettelser med anbefalet brev til udlejer senest 14 dage efter du har overtaget lejemålet, og anskaf dig dokumentation af fejl og mangler på billeder.

For høj leje

Du kan, hvis du klager inden der er gået et år, få de penge, du har betalt for meget, tilbage. Klager du efter 1 år sættes huslejen ned fremover. Du kan kontakte LLO for at finde ud af, om prisen er okay. LLO kan også hjælpe dig med at få din sag i huslejenævnet.

Boliga logo
Selvsalg logo
itvang logo
iBoligen logo
Udenom Banken logo
Euroinvestor logo